top of page

Proizvodi in Storitve Matic embalaža

Naše podjetje se ukvarja s proizvodnjo plastične embalaže, raznih izdelkov iz debele plastike, prozorne embalaže, blister embalaže, z razvojem in izdelavo orodja za oblikovanje ter s pakiranjem. 
V svojem proizvodnem programu nudimo tudi antistatično PS (polistiren) embalažo, ki je izdelana iz ESD materiala, t.j. materiala, ki zmanjšuje statično naelektrenost. 
 
ESD material (angl. electrostatic discharge material) je material, ki zmanjšuje statično naelektrenost, kar je še posebno primerno pri zaščiti elektro-statično občutljive opreme oziroma ob prisotnosti vnetljivih tekočin.
Debela plastika

Iz debele plastike termooblikujemo razne podstavke in nosilne pladnje za prenašanje, transport ali pakiranje težjih izdelkov. Izdelujemo tudi ohišja za razne instrumente in aparate.

Prozorna embalaža

Prozorna embalaža končnemu kupcu omogoča direktni pogled izdelka in je zato primerna za lepe in dekorativne izdelke (npr. darilna embalaža), kot tudi za razne komponente elektro opreme (npr. diode, razni kabli), ostalega orodja (npr. čopiči). Po želji se lahko izdela tudi barvna embalaža, ki je lahko valjaste ali oglate oblike, s pokrovom ali brez in oblikovana po naročnikovi želji. Možna je tudi izdelava zloženke - naročniku dostavimo le izsekan plašč embalaže in le-ta se sestavi ob polnjenju izdelka, ki je tudi najcenejša varianta embalaže.

Blister embalaža

Blister embalaža je primerna za manjše izdelke široke potrošnje, pri kateri je izdelek vstavljen v predhodno termooblikovan prozoren plastični pokrov in privarjen na kartonsko podlago, katera nam istočasno služi tudi za prospekt izdelka.

Pakiranje

Pri tem postopku pakiramo s pomočjo posebne, na toploto zelo občutljive, folije, v katero v hladnem stanju zavijemo izdelek, ga zvarimo in segrejemo, da se folija močno skrči in zaobjame izdelek ali skupino izdelkov.

 

BLISTIRANJE je postopek pakiranja, pri katerem izdelek vstavimo v predhodno termooblikovan prozoren plastični pokrov in ga zvarimo na kartonsko podlago, katera nam istočasno služi tudi kot prospekt izdelka.

Razvoj in izdelava orodja

Storitev razvoja in izdelave orodja je sestavni del proizvodnje določene embalaže. V sodelovanju z zanesljivim in dolgoletnim partnerjem, za svoje stranke v sodelovanju s kooperanti izdelamo, razvijemo, oblikujemo in damo v izdelavo orodje za termoformiranje. Orodje se oblikuje na podlagi zahtev oz. potreb kupca izdelka.

bottom of page